• CZ Articles
  • 05.05.2022

YIT slavnostně představila školku pro 100 dětí v areálu Suomi Hloubětín

V projektu SUOMI Hloubětín na Praze 9 jsme slavnostně představili novou mateřskou školku. Ta stojí na náměstí celého rezidenčního areálu a spolu s již vybudovaným sousedním dětským hřištěm se stane centrem zdejšího komunitního života. Mateřinka v severském stylu, jejímž autorem je renomovaný finský architekt Jyrki Tasa, byla zkolaudována v závěru loňského roku a první děti přivítá letos v září. Jejím provozovatelem bude společnost Mateřská škola EduArt.

IMG_2305.jpg

Projekt Suomi Hloubětín má již hotovu většinu ze svých 11 etap a celá finská čtvrť se dále rozrůstá: v jejím bezprostředním sousedství stavíme první dvě etapy projektu Lappi Hloubětín (Kemi a Ranua), další dvě etapy jsou v přípravě. Navíc jsme nedávno koupili přilehlý pozemek, kde by mělo vyrůst dalších 100 bytů.

Slavnostního akce s představením mateřské školky se zúčastnili zástupci finského top managementu skupiny YIT Group, vedení české společnosti YIT Stavo, velvyslanec Finska v České republice Jukka Pesola a starosta Městské části Praha 9 Tomáš Portlík.