Zpět
  • CZ Articles
  • 29.09.2016
  • Klara Matejovska

YIT jako partner FOK byl u zahájení koncertní sezóny 2016/2017

Jako partner Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK jsme nemohli chybět u koncertu, jímž toto renomované těleso zahajovalo letošní sezónu. Zvlášť když součástí úvodního programu byl vedle Beethovenovy „Osudové“ také Koncert pro housle a orchestr d moll op. 47 od věhlasného finského skladatele Jeana Sibelia, dirigovaný finským šéfdirigentem FOK Pietarim Inkinenem.

Zahajovací koncert 15. září byl tak pro nás výbornou příležitostí setkat se v Obecním domě s médii a kromě finského stylu bydlení je seznámit i se severskou hudbou. Měli jsme k tomu odborníky na slovo vzaté: ředitele FOK Daniela Sobotku a především již zmíněného Pietariho Inkinena. Po velmi živé hodinové besedě jsme už mohli ve Smetanově síni sledovat samotný koncert a přesvědčit se, jaké emoce dokáže hudba vyvolat. Výkon jednoho z nejvýznamnějších současných světových houslistů Vadima Repina, který spolu s Pietarim Inkinenem s tímto slavným Sibeliovým koncertem objel svět a nyní tento klenot představil v Praze, byl jedním slovem ohromující. Totéž se dá říci i o Pražských symfonicích v čele s jejich šéfdirigentem. 

Věříme, že naše zkušenost je tou nejlepší pozvánkou pro Vás na další koncerty FOK. Vám i orchestru přejeme v této sezóně krásné hudební zážitky, prožité srdcem.