Zpět
  • Design & inspirace
  • 29.11.2016
  • Iri Novak
  • 272 zobrazení

Jak bydlí vrcholoví sportovci

Začátek dnešního příběhu odstartuju malou rekapitulací své sportovní kariéry. Když mi bylo pět, začala jsem s gymnastikou. Byla to má vášeň až asi do deseti let, kdy jsem onemocněla anorexií a se sportem musela na chvíli přestat. Po uzdravení jsem hledala něco méně náročného a vyhrál to badminton. Trénovali jsme hodně zlehka (náš trenér tam věčně nebyl, tak jsme se koučovali tak nějak sami:), ale i tak jsme (z nějakého zvláštního důvodu) jezdili na závody. A právě na nich jsem se zamilovala. Jmenoval se Petr, byl ze všech nejlepší a vrchol naší komunikace byla jeho omluva za smeč, který na mě vypálil ve smíšené čtyřhře. A co dělá Petr Koukal dnes? Má za sebou úspěšnou kariéru vrcholového sportovce a se svou krásnou ženou, biatlonistkou Gábinou Koukalovou, žije v útulném bytě v projektu Green Motol od finského developera YIT.

 

Součástí bytu je také prostorný balkón. 

Součástí bytu je také prostorný balkón. 

"Nízké domy, které si vzájemně nepřekážejí." Jedna z věcí, které si Gábina pochvaluje na novém bydlení.

Petr s Gábinou se do nového bytu nastěhovali hned po návratu ze svatební cesty. Návrat do reality byl ale příjemný. Oba na novém bydlení vidí spoustu "nej". Petrovi se například líbí dostatek světla a prostoru všude kolem. "Nejen v našem bytě (díky dispozičnímu řešení a velkým oknům s nízkými parapety), ale i na chodbách a ve společných prostorách," říká sportovec. Estetiku okolí zpříjemňují i prázdné ulice bez aut - každý dům v projektu má vlastní podzemní garáž. Gábina si zase pochvaluje klid a všudypřítomnou zeleň. "Název „Green" tak vůbec není samoúčelný," říká. Mezi společná pozitiva zmiňují přírodu a čistou krásu severského designu. A také dobrou lokaci. "Máme nádherný, uklidňující výhled do přírodního parku. A přitom blízko do centra a na letiště," doplňuje Petr. 

Půdorys bytu Petra a Gábiny Koukalových v rezidenci Green Motol.

Koukalovi při ranním běhu v parku Košíře-Motol, který mají nadosah.

Nakouknout do bydlení Koukalových můžete na stránce Jak se bydlí s YIT. Zdejší videa a posty vás pobaví a naladí na pozitivní vlnu:)