Zpět
  • Můj domov
  • 26.09.2018
  • 234 zobrazení

Jak vybírat bydlení v developerských projektech?

Pokud se rozhodnete ke koupi nového bydlení v novostavbě v Praze, je dost možné, že se bude jednat o prodej bytu v rámci developerského projektu tzv. z papíru. Mnohem více společností totiž v současné době prodává nové byty již ve fázi plánování výstavby. Byt si tak nemůžete fyzicky prohlédnout, a je proto nutné si všechny informace dobře ověřit a zaměřit se na klíčové body, které vám výběr vysněného bytu maximálně usnadní.

Spolehlivost a zázemí developera

V první řadě si zjistěte co nejvíce informací o developerovi. Pečlivě si projděte webové stránky společnosti. Zajímejte se o historii firmy, způsob financování výstavby, nabízené služby a informujte se i o realizovaných a stávajících projektech. Z dřívějších realizací navíc poznáte, zda se vám styl a provedení bytů, v jakém developer staví, líbí. Pokud vám něco není jasné, ptejte se přímo u něj. Přínosné jsou i reference a hodnocení dostupné na internetových fórech či zkušenosti stávajících klientů.

Lokalita je základ

Zaměřte se na lokalitu, kde projekt vzniká. Na místo si klidně zajeďte a zmapujte si okolí, aby vás v budoucnu nepřekvapilo něco, co by vám mohlo narušit spokojené bydlení. Jsou v blízkosti parky, les, dětské hřiště? Jak daleko to budu mít do obchodu s potravinami či s dětmi do školy? Jak se dostanu nejrychleji do centra a k lékaři? Všechny tyto otázky jsou velice důležité pro správné rozhodnutí a samozřejmě se odvíjí od vašich osobních preferencí.

YIT Finské bydlení promyšlené srdcem

Nenechte se ošálit líbivými vizualizacemi

Protože kupujete byt v novostavbě, která ještě nestojí, musíte se spoléhat na vizualizace a informace poskytované developerem. Dejte si proto pozor, abyste se nenechali unést jen hezky vypadajícími obrázky projektu a zaměřte se i na parametry a provedení nového bytu. Důležitá je např. orientace bytu ke světovým stranám, velikost jednotlivých místností a jejich dispoziční řešení či celkový urbanismus projektu. Se čtením plánů by vám měl pomoct přímo developer.

Byt podle vašich představ

Před zahájením výstavby, popřípadě v jejím průběhu, máte možnost využít nabídky klientských změn. Projděte si proto, jaké konkrétní úpravy a v jakém rozsahu vám developer umožní dělat. U developera YIT tak můžete při včasné koupi bytu např. provést drobné úpravy v dispozičním řešení, změnit rozmístění koncových prvků elektra či vybírat ze široké nabídky standardního vybavení. Byt si tak můžete uzpůsobit dle vlastních představ.

YIT Vzorový byt SUOMI Hloubětín - Turku