Zpět
  • Můj domov
  • 21.04.2019
  • 870 zobrazení

Komerční prostory v developerských projektech: obchody pro obyvatele, příležitost pro podnikatele

Pokud sháníte nový byt v Praze, pak je pro vás jistě jedním z nejdůležitějších kritérií dobrá lokalita. Hledáte ve svých oblíbených čtvrtích, preferujete místa dobře dostupná autem i MHD a rádi byste v okolí měli kousek přírody? Rozhodně byste ale neměli podcenit ani úroveň občanské vybavenosti v blízkosti developerského projektu. A bytové projekty s komerčními prostory jsou zároveň velmi zajímavou příležitostí pro podnikatele. Pokud si takovou nebytovou jednotku koupí ať už drobný živnostník nebo pobočka velké firmy, bude mít s velkou jistotou postaráno o stále zákazníky. V novém areálu lidé vždy přivítají místní obchody a služby, které budou mít doslova za rohem.

Pro čerstvé pečivo jen co by kamenem dohodil

Mezi klíčové prvky v okolí nemovitosti na prodej patří dobrá dostupnost obchodů, zvláště s potravinami, díky kterým lze jednoduše zajistit nejnutnější každodenní nákup. Nebudete pak mít problém, kde sehnat čerstvé ranní pečivo. Pro mladé rodiny je nesmírnou výhodou školka či škola přímo v místě bydliště, neboť odpadá náročné dojíždění s dětmi. K úspoře svého drahocenného času také jistě oceníte pobočku lékárny, banky, pošty nebo příjemnou kavárnu a drobné služby přímo u svého nového bydlení.

O zákazníky nouze nebude

Při výstavbě dnešních novostaveb v Praze developeři proto obvykle pamatují nejen na byty, ale také na komerční prostory. Zejména pokud budují velké komplexy, chtějí vytvořit plnohodnotnou čtvrť, která bude zajišťovat veškeré potřeby svých obyvatel. Takovým příkladem je nový rezidenční areál Suomi Hloubětín. Součástí projektu jsou i nebytové prostory v budovách, které budou obklopovat centrální náměstí se školkou. Ty YIT nabízí k prodeji a hodí se například pro kadeřnictví, lékárnu, menší prodejnu potravin či drogerii. Konkrétně v páté etapě výstavby nazvané SALO jsou k dispozici čtyři jednotky o velikostech 49,5 až 65,3 m². Jistotou pro majitele nebytů ve velkých areálech je, že zde vznikne velká poptávka od budoucích rezidentů. V Suomi Hloubětín bude bydlet až dva a půl tisíce lidí.

V další oblíbené pražské části pak vzniká projekt Ranta Barrandov, kde zbývají ještě dva komerční prostory ke koupi o rozloze 29,7 a 38,6 m². V těchto menších místnostech se dá v klidu vybudovat malá cukrárna, masážní studio či manikúra. V této hustě obydlené lokalitě nebude o zákazníky nouze.

Projekt Koru Vinohradská se nachází v blízkosti Vinohradské třídy, která nabízí i řadu designových obchodů. Komerční jednotky v tomto bytovém domě tak mohou na stylové prostory navázat a majitelé zde mohou zřídit třeba showroom módní značky interiérového vybavení. Dvě volné plochy k prodeji o velikosti více než 150 m2 vybízejí ale i k vybudování například posilovny, ordinace, pobočky pojišťovny či banky. Takové služby ocení jak místní, tak tisíce dalších lidí, kteří sem mají blízko.