Zpět
  • CZ Articles
  • 24.06.2018

Naše projekty bojují o prestižní titul Stavba roku 2018

V minulém roce jsme dokončili hned dva zajímavé nízkoenergetické projekty – Koivu Zličín a Talo Kavalírka. A protože se jedná o velmi zdařilé realizace kvalitního bydlení, inspirovaného severskou architekturou, přihlásili jsme je rovnou do prestižní soutěže Stavba roku 2018. Společně s další čtyřicítkou budov z Česka a zahraničí se tak utkají o titul nejlepší stavby za loňský rok.

Rezidenční komplex Koivu Zličín vyniká svým jedinečným řešením systému likvidace dešťových vod, díky kterému je možné zachycenou vodu přečerpávat či využívat k zalévání okolní zeleně a vegetace. Systém je zároveň vybaven bezpečnostním přepadem a odpařovacími poldery pro případ přívalových dešťů.

Bytový dům Talo Kavalírka by naopak mohl porotce zaujmout svým citlivým zasazením do stávající městské zástavby činžovních domů převážně z 19. století – vyrostl totiž na místě bývalé sodovkárny na pomezí Košíř a Smíchova. Ojedinělý je i systémem parkování. Pro auta je v objektu vyhrazeno sice jen jedno podzemní podlaží, ale díky parkovacím zakladačům se sem všechna vozidla bez problémů vejdou. Pro centra měst tedy ideální řešení.

Odbornou porotu máme tak čím oslovit. Teď už nezbývá než držet palce, abychom se nominovali mezi 15 finálových projektů. Ty budou oznámeny 6. září, kdy bude spuštěno i hlasování veřejnosti. Slavnostní udělování cen následně proběhne 3. října v Betlémské kapli v Praze.