Zpět
  • Design & inspirace
  • 24.10.2016
  • 254 zobrazení

Pokojíček pro holčičku (baby girl room)

Určitě víte, že blog finské blogerky Laury s názvem Home via Laura mám moc ráda. Je u mě stálicí mezi sledovanými, vždy mi zvedne náladu a dodá mi chuť pustit se do dalších změn u nás doma. A tentokrát se u Laury do budoucna zřejmě inspiruji i při zařizování dětského pokojíčku.

Myslím, že jej pro svou malou holčičku zařídila velmi jednoduše, vkusně, a přitom nadčasově. A i když není v typickém černobílém nordic stylu, přesto se nese ve velmi příjemném duchu severského bydlení. Protože díky mojí malé Ele teď hodně přemýšlím, jak zařídit na nějaký čas pokojíček společný, a to, že k mintové barvě přibyla růžová mi tak trochu při té stávající černobílomintové kombinaci narušilo plány :-).

Nadchla mě proto neutrální barevná paleta tón v tónu s odstíny bílé, šedé a béžové, jen opravdu lehce doplněná o černou nebo pudrově růžovou. Stejně tak využití některých původních kusů nábytku a mix různých stylů. Solitér v podobě komody z masivního přírodního dřeva ve stylu Provence Laura využila pro miminko jako prádelník, a doplnila jej jak o stylové doplňky pro děti se skandinávským designem, tak i o dekorace ne zrovna do dětského pokoje typické. Například typografickými černobílými plakáty nad prádelníkem, nebo mým vysněným stojanem na šaty od Hay. Na ten vtipně zavěsila nejkrásnější kousky ze šatníku malé princezny, a zároveň jím vyplnila i prostor, který by zřejmě zatím zůstal nevyužitý. A stejným způsobem použila také úložný koš a papírový pytel umístěný na velkém světlém koberci. Ten mezitím, než se pokojíček zaplní hračkami, nejrůznějšími dětskými motivy a nábytkem, pokoj zútulní a zateplí...

Pokud ale máte rádi výraznější barevnost a doma už větší dítko, třeba kluka, pokojíček na poslední fotce vzorového bytu z projektu Braník od finského developera YIT je zařízen designéry v podstatě na stejném principu. A hlavně je malou ochutnávkou další inspirace při zařizování nejen dětského pokoje v severském stylu na příště. Ale mezi tím zase pár fotek od nás ;-).

Mějte se fajn!
Šárka

Inspirací pro pokojík kluka-školáka může být třeba vzorový byt ve finském stylu v projektu Braník. Základ je v severských barvách, k ještě větší útulnosti jistě přispějí knihy, obrazy, plakáty, hudební nástroje, sportovní potřeby... Zkrátka vše, co mladý školák může potřebovat nebo bude vystihovat jeho záliby a koníčky.

Foto YIT



Autorka článku: Šárka Ouřadníková

Web blogerky