Zpět
  • Design & inspirace
  • 20.10.2016
  • 229 zobrazení

Více severského designu / more scandinavian design

Dnes bych se s vámi ráda podělila o jednu velkou novinku! I když se termín mého porodu nezadržitelně blíží, nemusíte se bát, že blog budu zanedbávat. Právě naopak! Ráda bych pokračovala i nadále a navíc s tak trochu staronovým tématem s větší dávkou inspirace ze severského, nebo chcete-li skandinávského designu, jenž se stal poslední dobou nejen v bydlení velkým fenoménem...

V severském designu je mi velmi blízká inspirace přírodou a snaha o splynutí s ní. Což je vidět u využití přírodních materiálů v čele s masivním dřevem. Společně s ním organické tvary a tlumené barvy tvoří i pro mě útulný a neutrální základ našeho bydlení, který se dá kdykoliv velmi dobře oživit jakýmkoliv výrazným barevným doplňkem. S tím samozřejmě souvisí i šetrnost k životnímu prostředí, jenž je mým velkým osobním tématem, jenž bych do budoucna ráda uváděla postupně ještě více do každodenního života. 
 
Pro mě je ale poslední dobou největší srdeční záležitostí konkrétně finský design. Například ikonickou značku Iittala a proslulého designéra Alvara Aalta představovat jistě nemusím a víte, že mám několik kousků již doma. A v neposlední řadě jsem zjistila, že finské blogy o bydlení patří k mým nejoblíbenějším. Tak nějak mi přijde, že mají svůj nadčasový jednotný styl, finské interiéry jsou originální, a mojí představě o dokonalém a útulném bydlení asi nejbližší.

A tak se shodou okolností od září společně se mnou můžete těšit na novou spolupráci sfinskou developerskou společností YIT s dlouholetou tradicí, jenž všechny tyto pozitiva přináší i na český trh, konkrétně do Prahy, prostřednictvím nových bytů ve vysokém standardu pro všechny milovníky severského bydlení (více info TADY), jenž si podobný sen chtějí splnit. Společnost YIT má především za sebou sebou již spoustu inspirativních rezidenčních projektů a realizací plných nádherného a vkusného severského designu nejen ve Finsku, o kterých si budete moci na mém blogu přečíst, nebo se podívat, jak bydlí právě mé nejoblíbenější finské blogerky. Věřím, že vám tato nová témata přinesou stejně jako mě spoustu nové inspirace, i zpříjemní čekání, než se mi opět něco nového od nás podaří nafotit :-).

A pokud si stále ještě nejste jisti, proč vlastně severský design tolik milujete, níže najdete deset důvodů, díky kterým už určitě budete mít jasno ;-)!

 
  1. je jednoduchý
  2. dobře se kombinuje
  3. vyznačuje se perfektní funkčností a uživatelským komfortem
  4. je nadčasový
  5. charakteristickým znakem je praktičnost
  6. používá neotřelé kombinace materiálů
  7. doplňky v zajímavých barevných odstínech vnáší do interiéru optimismus
  8. kombinuje různé materiály s velmi propracovanými detaily
  9. interiér i při použití pestrých barev působí vždy velmi harmonicky
  10. je krásný…
Pohodové zářijové dny přeje
Šárka
Autorka článku: Šárka Ouřadníková

Web blogerky