Zpět
  • CZ Blog
  • Design & inspirace
  • 06.08.2020
  • 1407 zobrazení

Objevte kouzlo industriálního bydlení!

Na první pohled se možná zdá neosobní. Na ten druhý si jej zamilujete!

Řeč je o industriálním stylu bydlení. Narazit na něj dnes běžně můžete například v kavárnách nebo restauracích. Stále větší oblibě se ale těší i v developerských projektech.

Moderní bydlení s jedinečnou atmosférou

Hledáte novou inspiraci na bydlení, která nebude působit přeplácaně a kýčovitě? Industriální interiér je pojat střídmě, elegantně a nadčasově. Mezi charakteristické materiály patří nejen kov, beton, cihly, kameny, ale i dřevo. Barevná škála se pohybuje většinou v odstínech bílé, šedé a černé. Navíc se u dřevěných prvků objevují akcenty hnědé a oranžové. Prostor lze nicméně dále oživit třeba tmavě modrou, tmavě červenou nebo i žlutou.

YIT_Parvi_i004.jpg

Hlavu si nemusíte lámat ani s doplňky. Interiér dokonale podtrhnete, pokud prvky původní konstrukce přiznáte: může se jednat o trubky, stěnu či topení. Vzhledem k rozsáhlému a vzdušnému prostoru si můžete dovolit na zeď umístit například obří hodiny v kovovém provedení. Dobře budou vypadat i plechové tabule.

Tento styl bydlení se dokonale hodí pro tzv. loftové byty. Ty se vyznačují nadstandardně vysokými stropy, celkovou otevřeností prostoru a velkými prosklenými fasádami. Díky tomu do nich po celý den proniká spousta světla. Navíc nabízejí dostatek místa pro vestavění patra.

YIT_Parvi_i009.jpg

Šperk s industriální duší

Stylové lofty často vznikají přestavbou již nevyužívaných průmyslových objektů. Právě takovým je Parvi Cibulka od YIT, který vzniká revitalizací bývalé továrny Meopta v pražských Košířích. YIT ponechá budově její originální a industriální charakter, který doplní o moderní prvky ve finském stylu. V projektu vznikne 149 bytů loftového typu, které budou splňovat ty nejvyšší nároky na současné bydlení. Vybírat si zde můžete z několika variant. Do kategorie GALLERY spadá 88 bytů s vestavěnou galerií. 15 jednopodlažních bytů PANORAMA naleznete v horních patrech – proto se mohou pyšnit nádhernými panoramatickými výhledy. Pokud toužíte po mezonetovém bytu, 9 bytů DUPLEX představuje klasiku, která se skládá ze dvou pater. Máte rádi interiér, který je opravdu vzdušný? Pak si vyberte jeden z 9 bytů INDUSTRIAL s výškou stropů 3,5 metru. Unikátem je pak 28 bytů KREATIV: ty můžete postupem času měnit – například doplnit další galerii. Doslova s vámi rostou v čase, takže jsou ideálním řešením pro rodiny s dětmi. Nízkoenergetické byty budou k dispozici ve velikostech od 1+kk až po 5+kk.

YIT_Cibulka_0001_HI_f.jpg

Umístění v širším centru Prahy nabízí skvělou dopravní dostupnost a občanskou vybavenost. V okolí je i spousta zeleně: nedaleko se nachází např. park Cibulka a přírodní památka Vidoule.

Pokud toužíte po industriálním bydlení, prodej bytů v tomto rezidenčním projektu v Praze bude spuštěn již brzy!

YIT_PARVI_logo_ORANGE_CMYK_01.png