• CZ Articles
  • CZ Blog
  • 24.10.2022

Nová školka v Suomi Hloubětín získala nominaci v soutěži Best of Realty 2022

Nová školka v Suomi Hloubětín získala nominaci v soutěži Best of Realty 2022. Uchází se o titul Zvláštní cena poroty

Prestižní soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit oznámila letošní nominace. Kromě „realitních Oskarů“ v základních kategoriích 24. ročníku si jeden projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jej jinak obohatil, odnese Zvláštní cenu poroty. A my máme obrovskou radost, že právě o ni se utká naše nová školka v projektu Suomi Hloubětín.

Ta vyrostla v samém středu areálu a navazuje na budoucí náměstí. Vzhledem ke své povaze provozu by se měla stát centrem aktivit a veřejného dění v lokalitě. O její elegantní návrh v severském stylu se postaral renomovaný finský architekt a profesor Jyrki Tasa, držitel mnoha architektonických ocenění. Mateřská škola v Suomi Hloubětín se vyznačuje neobvyklými tvary, atypickou strukturou a překvapivými detaily stejně jako použitím kvalitních přírodních materiálů. Organická geometrie budovy nápadně připomíná houbu. Fasádu tvoří dřevěné šindele z červeného cedru v kombinaci s hliníkovým opláštěním. Dominantním prvkem interiéru se stalo zábradlí centrálního schodiště v podobě klaviatury. Letos v září školka přivítala první děti, které mají kromě moderních heren prozářených denním světlem k dispozici také zahradu. Na vycházku mohou vyrazit rovněž do veřejného parku s dětským hřištěm, odkud je to jen kousek na stezku podél revitalizované říčky Rokytky.

O vítězích soutěže bude tradičně rozhodovat devítičlenná odborná porota skládající se ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), členů profesních sdružení, bank, agentur pro výzkum trhu, developerů a realitních makléřů. Držet palce nám můžete v úterý 15. listopadu, kdy na galavečeru v pražském Foru Karlín dojde k vyhlášení výsledků a předání cen.