• Design & inspirace
  • 22.08.2019
  • 711 zobrazení

Dekorativní stěrky interiéru sluší

Sníte o pěkném bydlení, ale nechcete renovovat celý byt? Hledáte snadnou, a přitom efektivní formu oživení vašeho domova, ale klasické tapety či obklady vás nudí? Řešení nabízejí stěrky!

Moderní dekorace pro každého

Stěrky jsou současným hitem dekorativní techniky úprav stěn a stropů. Pokud se pro ně rozhodnete, máte na výběr z nepřeberné škály povrchových úprav, barev i motivů. Pohrát si můžete především se strukturou: ta může být různě hrubá či naopak hladká, dále pak broušená, žilkovaná, pórovitá nebo sametová. Záleží tedy zcela na vás a na vašem vkusu, jak si svůj domov vyzdobíte. Výhodou stěrek je nejen snadná údržba, ale i prodyšnost a odolnost vůči mechanickému poškození. A v neposlední řadě také široké využití: pro svou nenáročnost totiž najdou uplatnění opravdu v každé místnosti. „Stěrky se hodí do koupelen a kuchyní, kde hravě odolají opotřebení. Jsou lehce omyvatelné, zároveň si nemusíte dělat starosti s čištěním spár. Můžete je využít v ložnicích, obývacích a dětských pokojích, kde vytvoří zajímavý design,“ vysvětluje designérka YIT Lenka Hlaváčková Schubertová

Na tisíc způsobů

Chcete-li neutrální, nadčasový a urbanistický design, zvolte dekoraci, která připomíná beton. Experimentovat můžete i s lehce opotřebeným rustikálnějším vzhledem. Velmi oblíbený je i severský styl bydlení, který se vyznačuje jednoduchostí, čistotou a elegancí. Do něj krásně zapadnou stěrky v imitaci kamene či mramoru, které navozují dojem luxusu.

Z barevného spektra si ale nejdříve vyberte, zda chcete studené, či teplé tóny. Správnou volbou totiž můžete interiér opticky zvětšit nebo zmenšit. A také odvést pozornost od nedostatků a celkově prostor zútulnit. Nezapomeňte zohlednit i nábytek a dekorace tak, aby k sobě vše dokonale ladilo. „Nejmodernější jsou zemité odstíny, které můžete ozvláštnit přidáním metalických odlesků. Troufnout si můžete i na pastelové barvy, pokud si vyberete například jen jednu stěnu, na kterou tak přenesete důraz,“ doplňuje designérka.

Stěrky + nanonátěry = zdravé bydlení

Pokud chcete bydlet nejen designově, ale i zdravě, vsaďte na novinku v podobě fotokatalytických nanonátěrů od společnosti FN NANO®. Ta je opravdu revoluční: zajistí vám totiž zdravé vnitřní prostředí. Působí antimikrobiálně, likviduje nejen veškeré viry, bakterie, plísně, pyly, ale i prach a toxické látky. Eliminuje také zápachy a pročišťuje vzduch. Pro aplikaci nanonátěrů jsou vhodné porézní povrchy, které se často neomývají – tedy především zdi a stropy. Posloužit tak mohou i stěny se stěrkami ve všech možných formách, tedy v imitaci kamene, dřeva i betonu.