• CZ Blog
  • Design & inspirace
  • 28.05.2020
  • 871 zobrazení

Horké léto se blíží, myslete na stínění ve svém bytě!

Potřebu dobrého zastínění oken si většinou uvědomíme, teprve když nás zastihnou horké letní dny. Parná léta ovšem jsou a budou v důsledku klimatických změn stále běžnější, zejména obyvatelé měst trpí.

Nečekejte proto, až vás doma budou ubíjet téměř tropické teploty, a připravte se včas. Příjemné prostředí v novém bytě v Praze vám již nyní pomohou vytvořit předokenní žaluzie.

Vhodná volba i do bytu

Předokenní nebo také venkovní žaluzie zachycují přímé sluneční záření, ochraňují nás před jeho škodlivými účinky a vnáší tepelnou pohodu do interiéru. Nejčastěji bývají vyrobeny z hliníku a instalují se do podomítkových schránek anebo do kastlíků na fasádu. Hojně se používají v administrativní budovách či halách, ale dnes jsou už běžnou součástí moderního bydlení. A to nejen rodinných domů.

zaluzie_02.jpg

V developerských projektech YIT se chystá příprava předokenních žaluzií v etapách Pori a Vantaa rezidenčního areálu Suomi Hloubětín a v obou etapách projektu Ranta Barrandov. Ta první dokonce v rámci chytrého bydlení nabídne systém na jejich ovládání. Jednoduchým stisknutím tlačítka tak nastavíte stažení i naklápění žaluzií. Příprava spočívá v montáži kastlíku a elektro rozvodů pro jejich napojení, pro samotné žaluzie se pak zájemci mohou rozhodnout v rámci nadstandardu. Také etapy Salo a Porvoo v Suomi Hloubětín počítají s venkovním stíněním, ale v tomto případě pouze na jižní a západní fasádě.

Smluvním partnerem YIT je firma Maron, která na trhu působí téměř 30 let a dodává předokenní žaluzie z nejlepších materiálů s dlouhou životností a bezproblémovým chodem. Specialitou jejich venkovních žaluzií jsou kovové spojky naklápěcích žebříčků, což jsou nejnamáhanější díly, které díky kvalitnímu provedení na rozdíl od plastových napodobenin nepraskají.

zaluzie_03.JPG

Ochrana před horkem, světlem, ale i zloději

Oproti interiérovým žaluziím nabízejí ty předokenní spoustu výhod. Přinášejí možnost daleko většího zatemnění a hlavně v létě oceníte snížení vnitřní teploty až o několik stupňů, protože slunce nepraží přímo na sklo jako v případě interiérového stínění. Snadno a efektivně si sami můžete regulovat množství slunečních paprsků. Nebude se vám tedy stávat, že by vás z přílišného světla bolely oči a hlava. Venkovní žaluzie současně chrání prostory před povětrnostními vlivy a přispívají k redukci tepelných ztrát. Také účinně snižují hluk zvenčí. Pokud jste byli zvyklí v letních měsících spoléhat na klimatizaci, instalací venkovního stínění výrazně snížíte náklady na chlazení. Navíc je to ze zdravotního hlediska rozhodně lepší než trávit hodiny v klimatizovaném prostředí. Nemusíte se bát ani o své soukromí – skrz zatažené lišty vás nikdo nemůže šmírovat. Žaluzie zároveň znesnadňují vniknutí do interiéru a zvyšují tak bezpečnost celého objektu. Jedná se ale i o dekorativní prvek, který si můžete vybrat zcela dle svého stylu bydlení.

Informace pro vás

V období od 28. 5. – 5. 6. 2020 můžete u našeho obchodního partnera Maron CZ s.r.o. využít 10% slevu, a to s uvedením kódu: YIT2020. Tuto slevu můžete uplatnit i v případě, že nejste majitelé bytu od YIT.