• Design & inspirace
  • 26.07.2017
  • Mode de Boulangerie
  • 243 zobrazení

Jak se bydlí s YIT v Česku i ve Finsku

S pondělním příspěvkem jsem si uvědomila, jak je pro mě - a dle sledovanosti také pro vás - zajímavé nakukovat do domovů druhých. V časopisech zaměřených na interiéry a bytové zařízení mě vždy nejvíc baví reportáže ze skutečného bydlení, ať už jsou to domy nebo byty. Ráda nahlížím, inspiruji se a taky si představuji.

Jak se žije v bytech developera YIT můžete díky webovým stránkám s příznačným názvem Nakoukněte a příběhům skutečných vlastníků a obyvatelů bytů v Česku i ve Finsku vidět také vy. Majitelé prostřednictvím reportáží sdělují své dojmy, zážitky a zkušenosti z bydlení, znají odpovědi na otázky spojené s každodenním životem nejen v bytech, ale také v okolí jejich domů. Myslím, že to je nejlepší způsob, hned po vzorových bytech,  jak si nejlépe představit reálné bydlení a život ve vámi zvoleném projektu.

Klienty společnosti YIT jsou třeba manželé Gábina a Petr Koukalovi. Nový byt Gábiny a Petra je součástí projektu Talo Kavalírka v atraktivní čtvrti na rozhraní Košíř a Smíchova. Lokalita se vyznačuje výbornou dostupností do centra města a poskytuje tak široké občanské zázemí. Díky blízkosti městského okruhu zároveň nabízí i rychlé spojení na letiště, které manželé vzhledem ke své pracovní vytíženosti a častému cestování potřebují. Poblíž bytového objektu se nachází parky Kavalírka a Klamovka skýtající možnost sportovního vyžití, včetně běhu, který je oblíbenou společnou aktivitou obou partnerů. Na dosah zůstává i přírodní park Košíře-Motol a oblíbené golfové hřiště. Do nově zařízeného bytu se Koukalovi nastěhují na podzim tohoto roku po dokončení celého projektu. 

Přestože je byt zařízený ve střízlivém finském stylu, není ochuzen o originální doplňky a vtipné detaily. Například noční stolky v přiznané naturální podobě. Právě ty nejvíce zaujaly Gábinu. „Noční stolky díky svému provedení navozují dojem, jako bychom si je před chvílí přinesli přímo z lesa,"usmívá se a dodává: „v severském stylu bydlení od YIT jsme hledali funkčnost, eleganci, střídmost i dostatek úložných prostor. Potěšilo nás, že všechny tyto naše představy došly naplnění."

Že jsou obyvateli bytu právě sportovci podtrhují obrázky se siluetami obou manželů, dekorativní grafika či unikátní černobílá tapeta s biatlonovou a badmintonovou tematikou.

Web blogerky