• Design & inspirace
  • 24.05.2017
  • Šárka Ouřadníková
  • 268 zobrazení

Na návštěvě v bytech od YIT

Když jsem byla malá, moc mě bavilo procházet se večer sídlištěm, ve kterém jsem vyrůstala. Dívala jsem se skrz rozsvícená okna do bytů, a už tenkrát mě velmi zajímalo, jak kdo bydlí. Říkala jsem si, jakou profesi bych si asi musela jednou vybrat, abych mohla každý den navštívit jinou domácnost :-). To už řešit nemusím, protože je úžasné, že díky fotkám a videím na blozích a dalších sociálních sítích se může dnes do něčího bydlení podívat kdokoliv a kdykoliv. Třeba jako prostřednictvím konceptu Neigbourly Guide, kde obyvatelé projektů YIT v různých městech Finska dávají nahlédnout do svého bydlení a popisují své zkušenosti. 

U nás mezi ty první patří úspěšní sportovci, které určitě nemusím představovat, manželé Gábina a Petr Koukalovi. Ti současně bydlí v menším bytě od YIT v již dokončeném projektu Green Motol, a na podzim se budou stěhovat do bytu nového v Talo Kavalírka, do kterého dnes můžete nahlédnout prostřednictvím fotek u mě na blogu. Nebo jejich nové bydlení už od prvního přestěhování se sledovat skrz krátká videa TADY.

Ale jistě vás budou zajímat hlavně „obyčejní“ sousedé, jimiž jsou mladí manželé Moravčíkovi. Rozhodli se pro energeticky úsporný byt od YIT v projektu Hyacint Modřany, který jim ušetří převážnou část měsíčních nákladů vynaložených za energie. Důležitá je pro ně také občanská vybavenost nebo vysoký standard zařizovacích prvků, jakými jsou třeba koupelnové obklady nebo podlahy, které jsou inspirované posledními trendy i skandinávským smyslem pro estetiku a jednoduchost. Kromě toho, jak si celý nový byt zařídili, uvidíte třeba také přípravu dokonalých makronek TADY, domácí 3D tiskárnu na bytové doplňky nebo oblek IronMana v životní velikosti TADY. Wow, i takhle se bydlí! A to mě na tom právě baví ze všeho nejvíce! Osobitost a jedinečnost, kterou si můžete okolo sebe vytvořit nejen v domě podle svých představ, ale také v bytě uprostřed velkoměsta. 

I u Gábiny a Petra je to vidět. Ačkoliv jim byt zařizovali designéři a ještě si jej oba po nastěhování zabydlí, přesto už teď odráží jejich osobnosti. Třeba černobílá koláž za postelí nebo obrazy nad pohovkou. Jinak je celý byt zařízený v harmonickém nordic stylu s krásnými a útulnými solitéry z masivního surového dřeva, minimalistickými liniemi v nadčasové bílé barvě, luxusní Hastens postelí vyrobenou z koňských žíní, kterou jsem měla možnost vyzkoušet osobně (jinde samozřejmě :-)), nebo originálními a vtipnými detaily tvořenými na míru, jako je například kabel od lampičky zavěšený na dřevěné ruce od Hay.

Doufám, že se vám na návštěvě u těchto dvou manželských párů líbilo! Určitě budu tentokrát moc ráda, pokud mi dáte vědět, jestli by vás návštěvy i jinde než u nás doma zajímaly, a to třeba i pohledem mým a mojí zrcadlovky. Protože něco nového možná chystám.... ;-)

Děkuji a uvidíme se nejdříve zase za týden! 
Šárka

Web blogerky