• Můj domov
  • 24.10.2018
  • 1142 zobrazení

Bydlení pro mladé rodiny s dětmi

Hledání ideálního nového bydlení pro rodinu s dětmi není vždy jednoduché. Nalézt byt, ve kterém se i po mnoha letech budete cítit dobře a bude vyhovovat měnícím se požadavkům, vyžaduje pečlivý výběr. Pomoci vám mohou následující tipy.

Čím větší, tím lepší

Stěžejní je dispozice nového bytu. Jednotka 2 kk určitě není tou ideální variantou pro čtyřčlennou rodinu. Zaměřte se na větší byty s dostatkem pokojů, aby i vaše děti měly své soukromí, až povyrostou. Značnou výhodou je bezesporu terasa, předzahrádka, popřípadě prostornější balkon, kde můžete společně trávit všechen volný čas. Z praktického hlediska určitě neopomeňte parkovací stání, které se nachází přímo v objektu. Ušetří vám mnoho času a starostí nejen s přesunem dětí, ale i objemnějších nákupů.

Lokalita hraje prim

Stejnou pozornost věnujte i výběru lokality. Zjistěte si, zda se v docházkové vzdálenosti nachází vše potřebné – je poblíž školka, škola, lékař, obchod s potravinami či lékárna? Pak máte vyhráno. Věřte, že blízkost těchto služeb nejednou doceníte. Zmapujte si také, jak dlouho vám zabere dostat se s dětmi do lesa či parku. Nabídka volnočasového vyžití a přítomnost zeleně v okolí je zejména ve větších městech naprosto klíčová. Na to pamatuje i developer YIT např. v projektu Suomi Hloubětín v Praze 9, kde vybuduje park s relaxačními zónami, hřišti a sportovními prvky.

Raději novostavba než starý byt

Vybírat byste měli i podle stáří bytu. Starší byty mají sice své kouzlo, ale pokud se nechcete zaobírat nutnou rekonstrukcí, přinesou vám starosti. Novostavby nejen v Praze vám oproti tomu nabídnou veškerý komfort a splní vaše požadavky na moderní a příjemné bydlení.