• Můj domov
  • 18.09.2018
  • 425 zobrazení

Jak vybrat vhodnou lokalitu pro bydlení v Praze

Poptávka po vlastním bydlení v Praze je nadále velmi vysoká. Řada domácností se navíc rozhodla řešit koupi nového bytu ještě před plánovaným říjnovým zpřísněním pravidel pro poskytování hypoték. Jak ale zvolit vhodnou lokalitu a podle čeho se rozhodnout? Pokud nemáte své vysněné místo, je třeba vybírat opravdu pečlivě. Do hry totiž vstupuje řada faktorů – s ohledem k vaší životní situaci, plánům do budoucna, nárokům na bydlení a celkovému očekávání.

Nepodceňujte dopravní dostupnost

Mezi nejžádanější lokality stále patří místa s dobrou a rychlou dostupností k základním službám, obchodům a do centra metropole. Pro svůj komfort a každodenní fungování stále více potřebujeme kvalitní a spolehlivou síť městské hromadné dopravy. Zásadní je blízkost metra. Ne vždy se chceme autem prosekávat městskou džunglí.

YIT Nové bydlení, Praha 5, Aalto Cibulka

Vše potřebné musí být na dosah ruky

Důležitým faktorem je i občanská vybavenost, pokrývající služby, obchody, školy, nemocnice, ale také volnočasové vyžití, abychom to měli blízko za sportem i zábavou. Satelitním městečkům bez dostatečné občanské i dopravní infrastruktury už naštěstí odzvonilo. Developeři stále častěji volí pozemky uvnitř měst, kde je veškerý komfort po této stránce zajištěn. A své projekty navíc doplňují dalšími komerčními službami pro absolutní pohodlí budoucích obyvatel. Např. rezidence Koru Vinohradská v Praze 10 od YIT vedle nabídky 59 nových bytů zahrne i prostor pro drobné obchody a služby.

YIT Nové bydlení Praha 10, Koru Vinohradská

Zeleň nesmí chybět

Preference, očekávání a představy o budoucím bydlení se u každého z nás liší. Jinak se bude při výběru rozhodovat mladý pár, jinak dnes stále rostoucí skupina „singles“, odlišné nároky mají rodiny s dětmi i starší páry hledající klidné zázemí s potřebnými službami a zázemím. Ať jste příznivci ruchu velkoměsta či klidného bydlení v přírodě, nabídka bytů na prodej je v tomto ohledu velmi široká. V oblíbených městských čtvrtích Prahy 4, 5, 8, 9 i 10 vznikají rezidenční projekty přímo na míru vašim potřebám. Dobrá dopravní dostupnost a příroda hned za rohem. I taková je nově vznikající městská čtvrt Suomi Hloubětín developera YIT poblíž říčky Rokytky. Do centra města se hromadnou dopravou dostanete během několika minut a zároveň si můžete naplno užívat zeleně a klidu zdejší lokality.

YIT Nové bydlení, Praha 9, SUOMI Hloubětín

Rozhodujte se i srdcem

Při výběru nového bydlení je třeba zohlednit řadu faktorů – mezi nimi otázku ceny, kvality a parametrů bytu i dobré dostupnosti. Podstatná je ale také atmosféra lokality. Místo, které vás chytne za srdce a kde se budete cítit dobře, bude i dobrou volbou pro váš nový domov. Jen je potřeba být opatrný a lokalitu si dobře zmapovat. Aby vás později nepřekvapilo něco, co by vaše spokojené bydlení mohlo narušit. Srdcem se rozhodovala i oblíbená herečka Tereza Brodská, která si vybrala skandinávský styl bydlení od YIT v projektu Aalto Cibulka. Klid a blízkost přírodního parku Košíře-Motol, kde má člověk pocit jako by žil mimo metropoli, jí doslova učarovaly. Navíc se nedaleko nachází Klinika dětské chirurgie Fakultní nemocnice Motol, jíž herečka dlouhodobě podporuje.

YIT nové bydlení, Praha 5, Aalto Cibulka