• Můj domov
  • 06.02.2019
  • 828 zobrazení

Kde v Praze najít klidné bydlení

Klidných míst k bydlení v zeleni a zároveň s dobrým spojením do centra je s rozrůstající se zástavbou čím dál méně. Zvlášť pokud hledáte svůj nový byt v Praze. I zde je však možné najít ještě pár lokalit, které naplní vaše očekávání a sny o ničím nerušeném, příjemném, novém bydlení v přírodě a zároveň s dobrou dostupností. Nemusíte tak dělat kompromisy a smiřovat se s komplikovanou dopravou z klidných míst za Prahou či s bydlením v dobře dostupné lokalitě, která však nebude splňovat vaše požadavky na soukromí, klid a blízkost přírody.

Praha 5 – bydlení v zeleni a centru na dosah

Po všech stránkách atraktivní jsou bezesporu novostavby v Praze 5 v oblasti Cibulky. Příjemné prostředí v zeleni v podobě lesoparku Cibulka, rozlehlého parku Košíře-Motol či přírodní památky Vidoule přímo vybízí k nejrůznějším volnočasovým aktivitám a dlouhým procházkám. Tuto lokalitu si pro svůj projekt Aalto Cibulka vybral i developer YIT. Ten zde do konce roku postaví 250 nových bytů, z nichž některé nabídnou výhled do nedalekého parku a další přímo na metropoli. Obyvatelé si tak budou moci užívat poklidného bydlení v obklopení přírody a současně všech výhod blízkosti centra, vzdáleného jen několik zastávek městskou hromadnou dopravou.

Rostoucí obliba bytů v Praze 9

Stále větší popularitě se postupem času těší také městská část Praha 9, konkrétně lokalita na rozhraní Vysočan a Hloubětína. Nachází se zde řada brownfieldů a nevyužívaných pozemků, které developeři postupně proměňují v novou živoucí městskou čtvrť. Nestaví tu ovšem jen nové byty, ale zaměřují se i na infrastrukturu a občanskou vybavenost, aby lidem mohli nabídnout bydlení se vším všudy. Tak, aby noví rezidenti našli obchody, školy, školky, lékaře a další služby přímo v místě bydliště. A protože lokalitu protíná říčka Rokytka se spoustou zelených ploch, které developeři v sousedství doplňují o další parky a relaxační zóny, nabízí tak mnoho příležitostí k odpočinku i ke sportu, třeba na zdejší cyklostezce. Těsná blízkost metra je pak třešinkou, jež z této oblasti dělá ideální místo pro spokojené bydlení. A přesně v této lokalitě vyrůstá také nová finská čtvrť Suomi Hloubětín od YIT až pro 2 500 obyvatel, přičemž k těm nejklidnějším bude patřit zejména bydlení v etapě Pori se třemi domy. Ta se totiž bude nacházet v bezprostřední blízkosti rozsáhlého parku a po celé své jižní a východní části bude propojena s živou přírodní scenérií údolí Rokytky.

YIT nové byty Aalto Cibulka

YIT nové bydlení – SUOMI Hloubětín