• CZ Articles
  • 17.01.2022

Barvou roku 2022 se stala…

…modrofialová! Každoročně ji vyhlašuje firma Pantone Color Institute, která pro letošní rok vybrala odstín pojmenovaný Very Peri (Pantone 17-3938) – tedy kombinaci syté modré s fialovou jemně doplněnou o červenou. Poprvé za více než dvacetiletou historii pro tuto příležitost dokonce specialisté společnosti vytvořili barvu zcela novou. Ta symbolizuje aktuální změny ve společnosti, především zvyšující se roli digitalizace v našich životech, a má evokovat optimismus, kreativitu, harmonii, ale i zářivější budoucnost.

Pokud tedy nyní hledáte inspiraci na bydlení, neváhejte tento energický odstín začlenit i do vašeho nového bytu v Praze! Jestli jej chcete oživit, vymalujte modrofialově jednu nebo dvě stěny například v obývacím pokoji. O povznesení interiéru se pak postarají také kusy nábytku s čalouněním v tomto trendy tónu. V rámci moderního bydlení lze vsadit i na doplňky v podobě polštářů, závěsů, koberečků, dek nebo váz. Co se týče kombinace s dalšími odstíny, modrofialovou krásně sladíte jak s pastelovými barvami, například růžovou či zelenou, tak i těmi tlumenými, tedy hnědou a béžovou.

Při zvelebování vašeho domova v tomto roce se tedy určitě poohlédněte po odstínu Very Peri, který do něj rázem vnese dynamičnost a radostný nádech!