• Design & inspirace
  • 27.08.2019
  • 3436 zobrazení

Nábytek, který šetří místo

Že vám při zařizování bytu snů brání jeho malé rozměry? Zápas s prostorem nemusí být předem prohraný! V tomto boji vám bude užitečným spojencem multifunkční i mobilní nábytek. Poradíme vám, jak si zařídit opravdu chytré bydlení!

Vestavěné skříně: nenápadný prostor pro spoustu věcí

Efektivita, důvtip a jednoduchost – to jsou základní předpoklady, jak z malého bytu vykouzlit opticky větší. Nejtypičtější možností, jak ušetřit místo, jsou vestavěné skříně. Své uplatnění najdou především v předsíních a chodbách, které k tomu přímo vybízejí Pokud to dispozice vašeho domova dovolí, využijte je i v ložnicích a dětských pokojích. “Do menších bytů 1+kk nebo 2+kk se nabízí i řešení spojit vestavěné skříně s postelí. Tu si na noc snadno rozložíte, během dne sklopíte zpět, a v pokoji vám tak nepřekáží,” radí designérka YIT Lenka Hlaváčková Schubertová. Výhodnější je volit skříň přímo na míru, aby se co nejefektivněji přizpůsobila vašemu interiéru. S tím vám mohou pomoci partneři YIT – společnosti Marpet a INDECO.

Skládejte a ukládejte!

Rozkládací sedačka je v dnešní době již samozřejmostí. Elegantně v době ukryje lůžko navíc či odkladiště pro sezónní oblečení. Skládací nábytek ale oceníte ve všech formách. Vyzkoušejte například sklápěcí jídelní stůl, který se dá společně se židlemi složit, když ho zrovna nepotřebujete.

Jak na organizovaný pořádek v kuchyni?

U zařizování menších kuchyní vám usnadní život například rohové šuplíky, které šikovně vyplní i nepraktická zákoutí. Rady, inspirace a řešení vám poskytne nábytkářská firma Hanák Nábytek, která je partnerem YIT. Uvnitř poliček kuchyňské linky dbejte na dobrou organizaci, jíž dosáhnete pomocí různých krabiček, boxů a přepravek. Díky jejich skladnosti a variabilitě do nich můžete ukládat prakticky cokoliv.

Vyhrajte si v pokoji pro děti

V dětském pokoji se kromě ukládání oblečení musíte popasovat především se stolem a spoustou hraček, školních pomůcek i všemožného vybavení pro koníčky vašich potomků. V tom vám poslouží všestranné systémy skládacích poliček a skříněk, které do sebe šikovně zapadají. Nebojte se je hnát vysoko, tedy využit každý centimetr až ke stropu. A jak dětem zajistit příjemné spaní? “Vhodným řešením je palanda. Když pokoj sdílí více vašich ratolestí, ušetříte palandou spoustu místa, které pak můžete využít třeba na dva pracovní stoly vedle sebe. Když pokoj slouží pouze jednomu dítěti, zvolte patrovou postel. Prostor pod ní může sloužit třeba pro knihovničku, větší či menší skříňky nebo jako útulné pracovní místo,” připomíná designérka. Kromě toho existuje i celá řada multifunkčních postelí, nabízejících zabudované skříňky pod matrací či dokonce propojení se stolem.

Kolečka dají vašemu nábytku křídla

Inspiraci bydlení v malých prostorách vám dá i mobilní nábytek. Opravdu nevšední a chytré řešení! Díky němu můžete vytvářet volné místo tam, kde ho zrovna potřebujete. Nabídka na českém trhu je dostatečná, a tak lze kolečky vybavit prakticky každý kus nábytku. Můžete tedy snadno manipulovat s postelemi, sedačkami, ale i různými skříňkami, stolky a taburety. Pokud vás například překvapí návštěva, v klidu pro ni vytvoříte útulné místo pro přespání.

U zmiňovaných partnerů klienti YIT získají řadu cenových výhod. YIT je váš partner pro nové bydlení.