• CZ Blog
  • Tipy, triky, návody
  • 27.02.2020
  • 909 zobrazení

Bydlete chytře s chytrou domácností

Domácnost, která myslí a koná za vás? To není sci-fi! Žijeme v moderní době, jež nám nabízí spoustu technologických vymožeností, a jednou z nich je právě tzv. smart home.

Maximální pohodlí, minimální úsilí

Termín smart home se používá k označení domácnosti, o jejíž fungování se stará multifunkční systém schopný sám pracovat a přizpůsobovat se našim potřebám. Pokud si do chytré domácnosti zapojíte všechny obslužné přístroje a spotřebiče, můžete takto ovládat téměř cokoliv – od vytápění, ohřevu vody, osvětlení přes zabezpečení a žaluzie až po televizi nebo třeba ledničku. Smart home tak svým majitelům usnadňuje každodenní život a nabízí možnost mít vše pod kontrolou. A to v klidu a přehledně například prostřednictvím chytrého telefonu. Tím výrazně šetříte spotřebu energií, peníze, a hlavně čas, který byste věnovali ovládání těchto systémů ručně.

Lednička, jež sama hlídá zásoby a předvyplní vám nákupní seznam, sice zatím není úplně běžnou součástí našich domovů, ale s dálkovým řízením topení či světel se lze setkat vcelku často. A nejedná se jen o záležitost rodinných domů. Chytrým řešením vybavují své byty i developeři. Smart home tak najdete například v projektu Ranta Barrandov od YIT, kde ho všichni budoucí rezidenti získají již ve standardu. Pokud si tu koupíte nový byt, čeká na vás řada vymožeností včetně přehledného monitoringu energií. V zimním období jistě oceníte inteligentní regulaci vytápění. S řídicí jednotkou Smart VeoLg od partnerské společnosti VEOLIA můžete komunikovat prostřednictvím chytrého telefonu nebo počítače a na dálku nastavovat a regulovat vytápění. Kdekoliv a kdykoliv. Stejně tak můžete obsluhovat vzduchotechniku a u bytů s klimatizací i tu.

smarthome_2.jpg

Jak na to?

Pokud byste měli zájem si do nového bytu pořídit smart home, ideální je to začít řešit včas. YIT nabízí zákazníkům toto řešení v rámci klientských změn, které se realizují během elektroinstalace v budově. Jedná se o období v první fázi stavby projektu, tzn. zhruba 4 až 6 měsíců od zahájení výstavby. Proto je dobré si dopředu rozmyslet, jaké inteligentní přístroje a spotřebiče a v jaké cenové relaci byste v bytě chtěli mít. Ať si tedy vyberete jakýkoliv developerský projekt od YIT, firma vám v rámci nadstandardu připraví elektroinstalace v bytě podle vašich individuálních požadavků, abyste si mohli splnit svůj sen o chytrém bydlení.

smarthome_3.jpg