• CZ Blog
  • Financování
  • 30.07.2020
  • 1173 zobrazení

Jak funguje platební kalendář u developerů? Využijte jeho výhody v aktuálním projektu Ranta Barrandov I!

Rádi byste si pořídili nový byt v Praze v moderním developerském projektu a řešíte možnosti jeho financování? YIT nabízí svým klientům výhodný platební kalendář!

Obecně se časový harmonogram a výše plateb za byt řídí milníky výstavby konkrétního projektu. Platební kalendář bývá rozdělen do čtyř fází:

  • 15 % z ceny bytu při podpisu Smlouvy o smlouvě budoucí kupní (SOSBK)
  • 35 % z ceny při dokončení hrubé stavby
  • 35 % z ceny při dokončení vnitřních částí stavby
  • 15 % z ceny po kolaudaci

Výhody platebního kalendáře od YIT

Protože je YIT natolik kapitálově silná, že financuje výstavbu výhradně z vlastních finančních zdrojů z mateřského Finska (na rozdíl od mnoha developerů v ČR tedy nevyužívá projektového financování z úvěrů od bank), může svým klientům upravit platební kalendář výhodně na míru – i s ohledem na rozestavěnost a pokročilost fáze projektu. Ve výjimečných případech lze například zaplatit pouze 10 % z ceny bytu při podpisu SOSBK a zbylých 90 % až po kolaudaci. Vždy však platí, že ať je harmonogram a procentuální výše splátek za byt jakýkoli, YIT v průběhu výstavbu nikdy nezvyšuje jeho cenu, dohodnutou s klientem. Naopak: při rychlejším financování bytu je YIT připravena s klienty jednat o jeho celkové výhodnější ceně. Obecně lze byt uhradit buď z vlastních zdrojů, nebo využít hypoteční úvěr. YIT nabízí vlastní finanční poradenství, kdy klientovi pomůže s případným výběrem nejvýhodnějšího úvěru.

02.jpg

Exkluzivní nabídka: Ranta Barrandov I - právě teď!

Aktuálně nabízí YIT jedinečnou akci na koupi bytů v projektu Ranta Barrandov I, který se blíží ke kolaudací. Při postupu podle standardního platebního kalendáře by byly splátky rozložené postupně a klient by nyní s ohledem na pokročilou rozestavěnost projektu musel mít již zaplaceno 85 % ceny. Nyní YIT nabízí možnost exkluzivně upraveného platebního kalendáře, kdy klient zaplatí při podpisu SOSBK pouze 15 % ceny. Zbylých 85 % lze doplatit až po kolaudaci. Většinu peněz tedy musíte mít k dispozici až ve chvíli, kdy bude projekt skutečně hotový. V první etapě projektu v příjemné lokalitě pražského Barrandova nyní zbývá ještě 42 volných bytů. A stěhovat se můžete na jaře 2021.

Využijte jedinečnou příležitost výhodného financování vlastního bydlení.