• CZ Blog
  • Design & inspirace
  • 15.12.2020
  • 801 zobrazení

Vsaďte na netradiční vánoční stromky

K Vánocům neodmyslitelně patří stromeček, pod nímž celá rodina s radostí očekává vysněné dárky. Jeho koupě a zdobení se však může častokrát proměnit v další ze spousty předvánočních stresujících zážitků. Nechce se vám navíc letos během pandemie koronaviru zbytečně běhat po obchodech a shánět dokonalý živý stromek? Zapojte fantazii a vytvořte si svůj unikátní doma sami! Jednak budete mít postaráno o zábavný program na adventní večery a jednak originalitou ohromíte každou návštěvu.

Buďte kreativní

Bydlíte v malém bytě a nemáte prostoru nazbyt? Umístěte stromeček na zeď. Vyrobit ho můžete z papíru, dřeva nebo větví, které naaranžujete do podoby stromu a pomocí tavné pistole přilepíte na zeď. Co se týče ozdob, buď použijte opět papír či dřevo, anebo se držte klasiky a opatrně zavěste baňky a světelné řetězy. 2D stromy stačí také namalovat na zeď či velký kus papír. Zapojit tak můžete i děti a ještě vám odpadne starost se zdobením.

stromky_05.jpg

Máte-li například zálibu v pletení nebo háčkování, nic vám nebrání letos kromě ponožek
a šály vyrobit i strom. Interiér zútulní a navíc se v něm bude odrážet kus vás. Posloužit může rovněž všechno, co má tvar do písmene A. Viděli jste třeba už někdy vánoční žebřík? Jednoduše jej rozložte a otevřený prostor mezi nohami nazdobte. Příčky vám krásně nabídnou místo k přivázání dekorací a řetězu nebo světýlek.

stromky_04.jpg

Pro výrobu stromku lze použít prakticky cokoliv – lahve od vína či od piva, plata od vajec, role papíru nebo třeba knihy. Stačí, když zvolený materiál vystavíte do pyramidy. Pokud sháníte trvalejší variantu, poohlédněte se po dřevěných skládačkách ve tvaru stromku.
U ozdob se rovněž nemusíte držet pouze vánočních koulí a řetězů. Vkusně budou vypadat nejrůznější figurky zvířat, skřítků nebo andělů, ale i přírodní doplňky – šišky, sušené ovoce, šípky či ořechy.

Magické kouzlo levitace

V duchu moderního bydlení můžete vánoční ozdoby klidně zavěsit do „ztracena“, tedy jejich rozmístěním pouze vytvořit obrys stromečku. Vznášející se baňky působí netradičně
a vtipně. Kromě ozdob budete potřebovat provázek, nejlépe průhledný, a háčky do zdi. Práci usnadní jakákoliv kruhová kovová konstrukce, kterou použijete jako základnu pro zavěšování. Jestli se vám to zdá bez nějaké kostry příliš prázdné, můžete z kartonu vystřihnout různě velké kruhy. Nabarvením na zeleno lépe vyvoláte dojem stromečku
a můžete je také využít pro snadnější připevnění ozdob v jednotlivých patrech. Váš výtvor umisťujte do prostoru, kde hezky vynikne, tedy ideálně do středu místnosti.

Pro milovníky módy

Inspiraci na bydlení hledejte i na internetu. Velmi oblíbeným trendem posledních pár let se stal takzvaný stromeček manekýn. Lidé na figurínu známou z obchodů s oblečením přidělávají jehličnaté větve, které připomínají nadýchanou sukni. Po sehnání umělého torza nebo rovnou celé postavy stačí omotat pas kovovým drátkem, na nějž následně připevníte živé či umělé větvičky. Ty pak můžete dekorovat, jak jste zvyklí. Hruď buď pokryjte stejně, anebo ji oblečte do designového topu. Do pasu nezapomeňte přidat mašli, aby se zakryly spoje. Šetřit nemusíte ani s doplňky, hodí se umělé perly stejně jako náhrdelník s nápaditými kamínky.

Ať už budete mít stromek jakýkoliv, tradiční nebo moderní, za YIT vám přejme krásný advent a klidné Vánoce v kruhu vašich nejbližších!

stromky_03.jpg