• CZ Blog
  • Můj domov
  • 27.05.2021
  • 455 zobrazení

Hodinový manžel: pomocník v domácnosti i stěhovací síla.

Nastěhovali jste se do nového bytu v Praze a potřebujete sestavit nábytek, zapojit spotřebiče či navrtat police? Nebo už bydlíte a trápí vás kapající kohoutek, ucpaný odpad, rozbitá zásuvka nebo dlouho odkládané důkladné vymalování? Na co nestačí pravý manžel, s tím si hravě poradí ten hodinový. Jakou veškerou pomoc ve vaší domácnosti zastane? A jaká nejbizarnější přání zákazníků plní?

Mistři drobných domácích prací i profesionálové v oboru

Na některé činnosti spojené s běžným chodem domácnosti či zařizováním po koupi bytu v developerském projektu v Praze míváme buď málo času, energie nebo nám chybí potřebné vybavení. U jiných si na to zase zkrátka sami netroufneme. Ve všech případech se lze obrátit na hodinového manžela.

Ve své podstatě se jedná o velmi abstraktní pojmenování, které může být v mnohých směrech matoucí. Chvilkového manžela na pomoc v domácnosti nemusí nutně využívat pouze dámy, zavolat si ho mohou i pánové. Soubor poskytovaných prací a služeb je široký. Většinou označení skrývá všestranné šikuly a kutily, kteří vypomáhají s velkým spektrem drobných domácích prací. Svému zákazníkovi tak pomohou například smontovat nábytek, přivrtat poličku, umýt okna nebo posekat trávník. Pod nálepkou hodinového manžela však vystupují rovněž specializovaní odborníci, jako jsou elektrikáři či instalatéři. Stačí tedy jen najít toho pravého.

Přes firmu i na živnost

Je evidentní, že pronajmout si na pár hodin takového manžela je přinejmenším praktické. Ale kde jej sehnat? Na internetu je bohatá nabídka. Pracují buď na živnost, nebo jako zaměstnanci firmy. Jasnou výhodu služby skrze ověřenou společnost představuje snadné kontaktování přes telefonickou zákaznickou linku či elektronický formulář na webových stránkách, kde pouze popíšete jádro vašeho problému. Na základě toho vám bude nalezen nejkompetentnější profesionál, se kterým už dořešíte konkrétní termín a cenu. Většinou se nejedná o žádné závratné sumy. Záleží samozřejmě na rozsahu práce a časové náročnosti, ale hodinová sazba se většinou pohybuje kolem tří set korun. Navíc se účtuje cena za dopravu podle kilometrů a případně parkovné či jízda pro materiál. Vynaložené peníze se vám u dobrého, spolehlivého a šikovného hodinového manžela rozhodně vyplatí. Developer YIT například spolupracuje s firmou Spokojený domov, na níž se mohou jeho klienti obrátit.

Perličky na závěr

Většina zákazníků požaduje pomoc s drobnými domácími pracemi, s rekonstrukcí před pronájmem bytu, stěhováním nebo úpravami na cestě k modernímu bydlení. Některá zadání „náhradní manžely“ občas pěkně překvapí. Typické žerty a vulgární návrhy jsou prý docela běžné a berou je s nadhledem. Kromě toho se však setkali třeba s vytahováním kočky z komína či doprovodem neznámé dámy do opery. Zájem ovšem začíná narůstat i o hodinové manželky. Ty nepomáhají s fyzicky náročnými úkony, ale nabízejí pomoc s uklízením, vařením nebo nakupováním.

Takže pokud si nevěříte, nemáte čas, chuť či sílu se pustit do oprav a úprav svého bytu, neváhejte. Nějaký šikovný hodinový manžel/ka na vás určitě čeká. 😊