• CZ Articles
  • 24.10.2016

Blog: FINSKÉ SRDCE HLOUBĚTÍNA

Ještě než upravím nové fotky od nás, ráda bych vám představila společně s developerskou společností YIT jejich nový projekt. Protože určitě bude zajímat nejen fanoušky bydlení v severském, přesněji finském stylu v českém podání, ale především vás, co hledáte nový domov v podobě bytu s promyšlenou dispozicí, obklopeného zelení, a s veškerou občanskou vybaveností jako na dlani.

Jedná se o rozsáhlý rezidenční projekt s názem Suomi Hloubětín s bytovými domy a viladomy postupně vyrůstající v sousedství říčky Rokytky. Městská část Hloubětín leží na severovýchodním okraji Pražské kotliny, asi 9 km od centra. Nový projekt je inspirovaný podobnými rezidenčními areály, například Konepaja či Merenkulkijanranta, které stojí ve finském hlavním městě Helsinkách. Suomi Hloubětín vyroste v několika etapách, a právě první etapu, jež dostala jméno podle města Espoo ležícím na jižním pobřeží Finska, si můžete prohlédnout u mě na blogu prostřednictvím vizualizací interiérů a exteriérů.

 
Mě na celém projektu nejvíce zaujalo celkové pojetí areálu. Líbí se mi dostatek zeleně v okolí, jako maminka ocením dětské hřiště, blízkost školy i školky, dopravní dostupnost a nové obchody nebo restaurace přímo v nové čtvrti. Ale ze všeho nejvíce mě zajímá plánovaný prostor vyčleněný pro pěstování zeleniny a bylinek nebo psí park, což zní obzvlášť pro bydlení přímo v hlavním městě opravdu příjemně. Poslední dobou totiž s mojí sestrou hodně řešíme, jestli se má a chce v Praze vůbec usadit a vychovávat malé děti. Protože i já jsem v Praze několik let bydlela a studovala, vím, že to jde, a právě v takovém prostředí bych si to v pohodě dokázala představit...
 
Pokud vás tento projekt chytnul za srdce a máte pocit, že by se Suomi Hloubětín mohl stát vaším novým domovem, mnohem více informací naleznete TADY.
 
Jinak vás zvu zase příště na návštěvu k nám! ;-)
 
Užívejte možná že už poslední dny vydařeného babího léta, těším se na vás, až si opět najdu chvilku!
 
Šárka
Autorka článku: Šárka Ouřadníková

Web blogerky