• Tipy, triky, návody
  • 12.03.2019
  • 473 zobrazení

Jak si zařídit kuchyni v novém bytě

Kuchyně patří bezesporu mezi nejdůležitější místnosti bytu či domu, kde trávíme spoustu času. Jejich dominantního postavení si všimli také návrháři interiérů a kladou stále větší důraz jak na styl kuchyňského prostředí, tak na volbu správných doplňků. Pokud právě přemýšlíte, jak si zařídit svou vysněnou kuchyni, přinášíme vám několik tipů.

Pracujte s prostorem

Ať už preferujete strohý čistý severský styl bydlení nebo vás láká útulná varianta z masivního dřeva a kamene, rozhodně byste na začátku měli brát v potaz prostor, kde bude vaše vysněná kuchyně stát. Pro dobré vaření potřebujete především světlo a dostatek místa k pohybu, pokud tedy máte možnost navrhnout si kuchyni svých snů, respektujte okna a zkuste využít jejich potenciál na maximum.

YIT kuchyně snů v novém bytě. Respektujte okna.

Praktičnost na prvním místě

Přestože katalogy a módní magazíny nabízejí možnosti na téměř umělecké úrovni, hlavní funkcí kuchyně vždy zůstane hlavně vaření, které se neobejde bez spousty nepostradatelných pomůcek. Pokud využíváte kuchyni k přípravě kávy a občasnému servírování lahůdek přivezených z restaurace, můžete si dovolit minimum úložných prostor a zaměřit se pouze na vzhled. Pro kulinářské experty a milovníky vaření ale bude nejspíše nezbytné řešit především dostatek místa pro umístění nádobí, přístrojů, různých pomůcek a v neposlední řadě také potravin. Proto při výběru hledejte varianty, které budou praktické pro váš životní styl.

YIT kuchyně snů v novém bytě. Myslete na úložné prostory.

Barvy a materiály

Nabídka na trhu je v současnosti obrovská, když se ale zamyslíte nad svými požadavky, výběr se vám výrazně usnadní. Stejně jako milovníci provensálské atmosféry nikdy neocení jednoduchost a čistotu typickou pro skandinávské bydlení, perfekcionisti určitě netouží po ležérním chalupářském stylu. Stejné je to i v barvách. Někdo od dětství preferuje uklidňující zelenou, někoho láká extravagantní červená, ale jestli patříte mezi nevyhraněné vyznavače barev, ideální je držet se univerzální trojice – bílá, hnědá, černá.  Skvělou volbou pro optické zvětšení prostoru je například využití světlých odstínů kuchyně v kombinaci se sytou barvou doplňků.

YIT kuchyně snů v novém bytě. Přírodní materiály.

Navrhněte si kuchyni nanečisto

Když nemáte stále jasno, co je pro vás to pravé, není vůbec od věci využít moderní techniku. Pokud si kupujete nový byt v developerském projektu, obvykle ho získáte bez kuchyňské linky. Je to logické, protože každému se líbí něco úplně jiného. Firmy se ale snaží zákazníkům pomáhat při plánování, aby si mohli sladit barevnost kuchyně s ostatním vybavením. Například u developera YIT tak máte možnost použít virtuální online konfigurátor, kde si vyzkoušíte různé barevné variace podle svých představ. Pak už pro vás bude výběr konkrétního zařízení hračkou. A navíc při koupi bytu v novostavbě od YIT můžete přes jejich partnerské společnosti využít zvýhodněných nabídek na nákup vybavení.

YIT kuchyně snů v novém bytě. Konfigurátor bytů.