• CZ Articles
  • 04.03.2019

YIT se zapojila do diskuze o dostupnosti bydlení v metropoli

Dne 27. února proběhlo v Centru architektury a městského plánování (CAMP) diskuzní setkání s veřejností na téma „Zůstane vlastní bydlení v metropoli nedostupné?".

Svou prezentaci představil ředitel Sekce detailu města Jaromír Hainc z IPR Praha, Anna Ježková, spolumajitelka Atkins & Langford Development, architekt Zdeněk Fránek z Fránek Architect a Zuzana Chudoba, která reprezentovala společnost YIT z pozice Head of Real Estate.

O minimálním standardu bydlení a jeho dostupnosti promluvil Jaromír Hainc, Anna Ježková potom představila vizi netradičního developmentu s příklady ze zahraničí a Zdeněk Fránek komentoval tuto situaci z odborného pohledu architekta. S tématem nájemního bydlení, které se v současné době stává novým fenoménem rezidenčního trhu a do nějž plánuje YIT v letošním roce vstoupit, zaujala přítomné účastníky Zuzana Chudoba. Během prezentace a následné diskuze představila jak sociodemografická data týkající se bydlení Pražanů, tak zkušenosti mateřské společnosti s výstavbou a provozem bytů na pronájem ve Finsku. Po diskuzním setkání následovalo vyhlášení soutěže Young Architect Award 2019.