• Můj domov
  • Financování
  • 11.11.2019
  • 857 zobrazení

Na cestách, a přesto ve vlastním!

Skoro pořád cestují za prací, často se jim harmonogram mění na poslední chvíli a shánění přenocování tak pro ně představuje noční můru. Řeč je o manažerech, obchodních zástupcích a dalších byznysmenech. Zajímavou a z mnoha důvodů výhodnou variantou, jak vyřešit stres způsobený neustálým sháněním ubytování, je pořízení vlastního bytu v dobré lokalitě.

V pohodlí jako doma

Česká metropole je častým cílem tuzemských i zahraničních manažerů. Pokud mezi ně patříte, koupě bytu v Praze vám nabídne hned několik benefitů. Přespání v hotelu rozhodně není levnou záležitostí. Nákupem nemovitosti naopak investujete do vlastního a za pár let se vám to vrátí. Navíc v případě hypotéky platíte v období fixace stále stejnou sumu, kdežto ceny hotelů se dost liší. V exponovaných časech sezóny rostou velmi výrazně. Dále vás může hřát pocit jistoty, když přijíždíte do města. Nemusíte totiž složitě shánět ubytování, kolikrát třeba i na poslední chvíli. S vlastnictvím bytu totiž máte nocleh vždy zajištěný a také jste pokaždé ve svém. Obklopeni důvěrně známým prostředím, díky čemuž se cítíte uvolněně a v bezpečí. Hotely oproti tomu mohou působit neútulně a někteří jedinci si obtížně a dlouho zvykají v novém prostředí. Jestli navíc toto stěhování absolvujete několikrát měsíčně, může se to odrazit na vaší duševní pohodě.

Nevyhazujete peníze oknem

Podívejme se na konkrétní případ cenového srovnání. Pokud si například od developera YIT koupíte nový byt v Praze v projektu Aalto Cibulka za 3,5 mil. Kč, zajistí vám hypotéku s nízkou úrokovou sazbou a pouhými 10 % vlastních zdrojů. Při takovémto úvěru na bydlení budete měsíčně splácet zhruba 12.000 korun. Když jsme tento byt porovnali s podobným standardem vybraných pěti hotelových pokojů či soukromých apartmánů s kuchyňkou, činila průměrná cena za noc 1.500 korun. Měsíční splátce hypotéky se tak rovná pouhých 8 nocí v ubytovacím zařízení. Řada cestujících byznysmenů musí přespávat mimo domov mnohem častěji.

Zásadním benefitem koupě bytu je, že nevyhazujete peníze takříkajíc oknem jako za ubytování, ale investujete do svého. V nemovitosti máte finance bezpečně uložené. A pokud byt už nebudete potřebovat, můžete ho kdykoliv prodat. Anebo si ho ponecháte jako výhodnou investici. Nájemné vám bude splácet půjčku na bydlení a po doplacení vám bude dlouhodobě přinášet zajímavý výnos. YIT svým klientům nově poskytuje službu nájemného bydlení, kdy do bytu sežene nájemníka a postará se o vše od A do Z. A vy bez starostí získáte roční výnos až 4,4 %. Aktuálně developer nabízí akci na ateliéry 2+kk o velikosti 52,5 m2 v projektu Aalto Cibulka, kdy kupujícímu ZDARMA najde nájemce, interiér vybaví nábytkem a následně bude vše spravovat. Zajímavé byty na investici má YIT v nabídce i v dalších developerských projektech v širším centru Prahy s výbornou dopravní dostupností – v rezidenčních komplexech Ranta Barrandov či Suomi Hloubětín.