• CZ Articles
  • 11.09.2023

Slavíme 15 let na českém trhu

Historie naší mateřské společnosti se začala psát již před 111 lety v Helsinkách. A i my letos oslavujeme důležité jubileum. Vstup finské skupiny YIT do České republiky se datuje k roku 2008 – slavíme tedy 15. výročí!

Pokud bychom měli bilancovat naše dosavadní působení na českém trhu, z našich úspěchů máme opravdu radost. Trvale se řadíme mezi TOP 5 nejsilnějších rezidenčních developerů v Praze, kde se nám za tu dobu povedlo postavit 29 projektů (vč. jednotlivých etap o velikosti středních bytových projektů) s celkem 2 678 dokončenými byty. Ty se těšily velkému zájmu a k poslednímu červnu letošního roku jsme se dostali na počet 2 891 klientů. Za 15 let fungování YIT v Česku jsme tak vybudovali nové bydlení odhadem pro více než 6 000 lidí.

YIT_Vesi_vzorovy_byt_002.jpg

I v dalších letech budeme pokračovat s výstavbou moderního a kvalitního bydlení ve finském stylu, které je zároveň ekologické a energeticky úsporné. Naše odhodlání jsme potvrdili například vstupem do České rady pro šetrné budovy či dodržováním cílů v oblasti snižování emisí, jež validovala iniciativa Science Based Targets.

Při výstavbě usilujeme také o maximální implementaci materiálů šetrných k životnímu prostředí (např. betonu z recyklovaného kameniva) a o využívání nejmodernějších stavebních postupů, jakým je prefabrikace. Větším začleněním modulárních prvků realizaci našich rezidenčních projektů nejen ještě více zkvalitníme, ale zároveň urychlíme.

1234567.JPG

Aktuálně pro vás stavíme projekty LAPPI Hloubětín (etapy KEMI, RANUA a TORNIO), VESI Hostivař, HAPPI Milánská a RIVI Bachova, které splní vaše představy o vysněném bydlení. Pokračujeme i v našem největším areálu SUOMI Hloubětín, kde jsme kromě bytů vybudovali i mateřskou školu a v němž plánujeme ještě dvě nové rezidenční etapy TAMPERE a ROSALA. V přípravě máme řadu dalších projektů v Praze, ale naše pole působnosti brzy rozšíříme i za hranice hlavního města. První mimopražský projekt chystáme v Kladně, kde v několika etapách postupně vyroste přibližně 800 bytů.

Všem našim klientům srdečně děkujeme za krásných a úspěšných 15 let a věříme, že pro vás i nadále budeme vytvářet lepší prostředí pro život.