• CZ Blog
  • Můj domov
  • Design & inspirace
  • 06.01.2022
  • 410 zobrazení

Bydlení v souladu s hvězdami? Vsaďte na znamení zvěrokruhu!

Vybrat to správné zařízení a barvy do nového bytu v Praze představuje vždy nelehký, ale nesmírně důležitý úkol. Přeci jen je volíte většinou na několik let a měly by vás po celou dobu těšit. Pokud jste v úzkých, zkuste nechat rozhodnout své znamení zvěrokruhu!

Co radí astrologové?

O základních barevných kombinacích jsme vás již informovali zde. Nyní přinášíme něco osobitějšího! Znamení zvěrokruhu vám může dost napovědět, ať už co se týče lásky, práce, zdraví, ale i preferovaného stylu bydlení.

  • Beran (21. 3. – 20. 4.)

Toto ohnivé a temperamentní znamení se nejlépe bude cítit mezi zdmi v teplých barvách, jako jsou žlutá, růžová, červená a oranžová. Berani si rovněž potrpí na umění, takže pocit domova pro ně podtrhnou zajímavé obrazy a jiná umělecká díla.

  • Býk (21. 4. – 21. 5.)

Lidé ve znamení Býka jsou pragmatičtí a nade vše si váží pohodlí. Co se týče jejich představ o moderním bydlení, dělí se na dvě skupiny – milovníci luxusu prahnou po zlaté, černé a fialové, příznivci střídmosti pak volí decentní barvy medu a jantaru.

  • Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Energičtí Blíženci se budou nejlépe cítit mezi veselými barvami – například v zářivě žluté. Dále nejsou zastánci zbytečné zdobnosti, nejvíc jim vyhovují vzdušné a jednoduché interiéry plné světla. Velmi blízko mají také k bydlení v souladu s přírodou.

  • Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví Raci myslí v první řadě na svoje blízké a chtějí pro ně vytvořit příjemné prostředí. Volí barvy vody, které navozují duševní pohodu a klid – tyrkysovou, mořskou zeleň či světle modrou. Pro raky, kteří mají rádi přírodní materiály a doplňky s květinovými vzory, se hodí venkovský styl bydlení.

  • Lev (23. 7. – 22. 8.)

Dynamičtí Lvi rádi experimentují a chtějí své bydlení dávat na obdiv. Pro výmalbu jim však stačí klasická bílá, která krásně nechá vyniknout extravagantní zařízení, doplněná o královskou fialovou. Nesmí chybět plno vedlejších zdrojů osvětlení v podobě svíček a LED lampiček, které je uklidňují.

  • Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny ke štěstí potřebují systém a klid. Potřebu lpět na detailech přenáší i do svých domovů, vše mají dokonale uložené a sladěné. Převažují u nich neutrální zemité odstíny podzimu, ale i barvy kávy jako krémová, smetanová či béžová. Neobejdou se bez kontaktu s přírodou.

  • Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Lidé ve znamení Vah v sobě nezapřou vytříbené estetické cítění – jejich bydlení je inspirací pro všechny. Dokáží neotřele kombinovat jakékoliv vzory i barvy. Často tak volí výrazné tapety s květinovými či orientálními vzory. Na stěny však nejčastěji volí zelenou, která jim přináší potřebnou harmonii.

  • Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír velmi dbá na své soukromí a domov bere jako skrýš před světem. Ačkoliv jsou odstíny červené barvy považovány za agresivní, pro Štíry dokáže tato barva navodit útulnou atmosféru. Stejně jako jejich povaha, i jejich byt bývá plný kontrastů – sází na výrazné barevné přechody a ostré linie.

  • Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Neklidní Střelci potřebují doma vytvořit oázu klidu a míru. V tomto pro ně fungují květiny či přírodní materiály a motivy – vsadit by měli například na tapety lesa nebo louky. Z barev by měli volit ty chladnější, hodí se všechny odstíny modré a malachitová zeleň.

  • Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Znamení Kozoroha bývá vesměs konzervativní. Nábytek volí dřevěný a bytelný, který vydrží po generace. Módním výstřelkům nepodléhají a tíhnou převážně k industriálnímu stylu bydlení. Na stěny Kozoroh upřednostňuje bílou, občas se odhodlá k experimentům s jemnými pastelovými barvami.

  • Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Svobodomyslní Vodnáři rádi dělají věci po svém – v interiéru potřebují vzdušnost a syté nasvícení. Z barev paradoxně volí nejradši tlumené a elegantní tóny, například šedé, ale nebojí se ani hazardu s divočejšími třeba citrusovými odstíny.

  • Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Lidé ve znamení Ryb jsou umělecky založení a rádi podněcují svou mysl. Bílá barva na ně působí konejšivým způsobem, jako alternativa se nabízí pastelově modrá nebo mentolová. Naopak by se měli vyvarovat černé a šedé, které na ně působí depresivně, a umělým materiálům a kovu.

Nejste si jisti, jak s těmito tipy a triky naložit? Jednoduše si vyberte jednu stěžejní barvu či motiv a podle toho laďte zbytek vybavení. Pamatujte, že méně je někdy více – cenným spojencem se vám stane elegantní skandinávský styl bydlení. O minimalismu a o monochromatických interiérech si přečtěte více zde. Pokud jste se rozhodli ke koupi bytu nebo plánujete letos výmalbu, můžete se ještě také nechat unést trendy pro rok 2021.