• CZ Articles
  • 06.01.2024

Harmonii v roce 2024 přinese barva Peach Fuzz!

Letošní rok 2024 zdobí nový vizuální symbol od Pantone, a tím je odstín broskvové nazvaný Peach Fuzz. Tato jemná a okouzlující barva přichází jako odezva na předchozí rok plný energie a odvahy. Nyní štafetu přebírá něžnost, péče a laskavost.

Každoroční výběr barvy roku není náhodný. Renomovaný Pantone Color Institute sestavuje globální tým odborníků, kteří nejprve analyzují celosvětové trendy, ale také aktuální náladu ve společnosti. Zatímco rok 2023 zdůrazňoval odvahu a optimismus, letošní rok podle expertů potřebuje odstín, který evokuje vnitřní klid a pocit sounáležitosti.

01.jpg

Oproti výrazné a odvážné Viva Magenta, která vládla loni, tak nyní přichází na první pohled nenápadná Peach Fuzz. Moderní provedení s lehkým vintage nádechem ale dává této barvě mezi růžovou a oranžovou unikátní charakter. „Při hledání odstínu, který by odrážel naši vrozenou touhu po blízkosti a spojení, jsme zvolili barvu, která vyzařuje teplo a moderní eleganci. Odstín, který rezonuje se soucitem, nabízí objetí a bez námahy spojuje mladistvé s nadčasovým,“ popisuje výkonná ředitelka Pantone Color Institute Leatrice Eiseman.

Sametově jemný tón Peach Fuzz 13-1023 přináší poselství přívětivosti, soucitu i empatie a podle Pantone „vyjadřuje naši touhu být nablízku těm, které milujeme“. Současně nám Peach Fuzz v dobách, kdy se zdá, že svět je náročný, připomíná dny, kdy byl život jednodušší. Tato půvabná barva se nestane jen módním trendem. Peach Fuzz reprezentuje vizuální jazyk, který může ovlivnit naše vnímání a pocity. Představuje volání po pohlazení v době, kdy harmonie není jen prázdným výrazem, ale nezbytnou potřebou.

xx.jpg

Neváhejte proto Peach Fuzz vnést do svého života, třeba do šatníku, ale i do vysněného domova, a nechte se hřát tímto jedinečným odstínem, který nám Pantone nabízí pro rok 2024. Nejlépe její energii necháte vyniknout s neutrálními barvami (např. šedou, hnědou, béžovou a bílou), ale lze experimentovat také kombinací s fialovou, tmavě zelenou či blankytně modrou. Co se týče využití v interiéru, uklidňující atmosféru vykouzlí odstín broskvového chmýří v ložnici. Můžete jej použít na stěny, povlečení nebo dekorativní polštáře. To stejné platí pro dětský pokoj, například určený pro dospívající slečny. Skvělou volbou je Peach Fuzz také pro relaxační koutek nebo kuchyňské doplňky, jako jsou ubrusy, utěrky nebo květináče.

02.jpg

Inspiraci na bydlení v novém roce seženete v developerských projektech YIT. Vybírat můžete z volných jednotek v etapě TORNIO projektu LAPPI Hloubětín nebo ve zkolaudovaném areálu VESI Hostivař. Na moderní bydlení se můžete těšit také v projektu HAPPI Milánská či novém projektu SIJA Kamýk. Poslední volné byty loftového typu, do nichž je možné se obratem nastěhovat, pak seženete v dokončeném komplexu PARVI Cibulka.

Pokud máte zájem o pořízení nového domova právě v projektech od YIT, obraťte se na obchodníky, a to buď telefonicky 800 200 666, nebo e-mailem na domov@yit.cz. Ti vám navíc mohou pomoci v rámci nové služby „vyměnit vaše bydlení za nové a úspornější“.