• CZ Blog
  • Můj domov
  • Tipy, triky, návody
  • 09.05.2023
  • 491 zobrazení

Objevte kouzlo Prahy 9.

Praha se v posledních letech tradičně umisťuje mezi nejkrásnějšími městy světa a zcela pochopitelně patří k vytouženým místům pro život. Zejména pak Praha 9 se stává stále vyhledávanější lokalitou. Tato městská část v severovýchodní části Prahy je oblíbená nejen pro svou klidnou a přátelskou atmosféru, ale pro mnoho dalšího. Abychom vám ulehčili rozhodování o vašem budoucím domově, pojďte se s námi podívat, proč zvolit právě lokalitu Prahy 9.

01.jpg

Nedávno jsme vám blíže přestavili pražské Košíře, kde je radost bydlet. Stejná idylka panuje i na druhé straně Vltavy, a sice v Praze 9, největším městském obvodu metropole. Tato čtvrť neměla v minulosti příliš reprezentativní nálepku. Za posledních několik desítek let se ale okolí proměnilo takřka k nepoznání. Bývalé fabriky a dělnické osady nahradila moderní bytová výstavba, kterou doplnily městské parky se spoustou zeleně. Nyní tak prostředí Vysočan, Libně, Proseku, Hrdlořez, Střížkova, Hloubětína a Malešic nabízí dokonalý kompromis mezi vírem velkoměsta a pohodou předměstí.

Z továrních osad v pulzující lokalitu

Praha 9 má bohatou historii, která sahá až do středověku, kdy se objevují první zmínky o Vysočanech. Původně se jednalo o řadu samostatných zemědělských a vinařských vesnic, jež byly postupně spojeny do jednoho městského obvodu. Ve 2. polovině 19. století se Praha 9 s ohledem na svou strategickou polohu začala měnit ve významné průmyslové centrum. Na počátku 20. století zde vyrostly například továrny Praga a Aero.

Obrovská revitalizace a modernizace čekala obvod až po roce 1989. Dnes se Praha 9 řadí k nejrychleji se rozvíjejícím oblastem hlavního města. Díky svému umístění, rozvinuté infrastruktuře a rostoucímu zájmu investorů a developerů se dostává do hledáčku těch, kteří hledají moderní bydlení v blízkosti centra města.

03.jpg

Hloubětín jako čtvrť plná života

Jednou z oblíbených rezidenčních lokalit v Praze 9 se stal Hloubětín, jehož úrodné údolí podél říčky Rokytky bylo podle archeologických nálezů osídleno už zhruba v 5. tisíciletí před naším letopočtem. Původní název obce Hloupětín si místní přáli v roce 1907 změnit – tím odstartovala pomyslná nová kapitola, neboť Hloubětín čekalo hned v roce 1922 připojení k Velké Praze.

V současné době zde v rámci rozvoje lokality roste i náš projekt Lappi Hloubětín, který těsně sousedí s bytovým areálem Suomi Hloubětín. Poloha v klidné části města s rodinnou atmosférou, dobré dopravní spojení do centra a dostupnost všech potřebných služeb dělají z Lappi Hloubětín skvělé místo pro život po vzoru konceptu patnáctiminutového města. Jestli vás developerský projekt v Hloubětíně zaujal, stále můžete vybírat z nabídky nových bytů ve skandinávském stylu v etapách Kemi, Ranua nebo Tornio. U prvních dvou etap nyní navíc můžete využít časově omezenou nabídku v podobě bonusu v hodnotě až 500 000 Kč.

02.jpg

Místo, kde se setkává město s přírodou

Benefitů naší nové finské čtvrti v Praze je mnoho. Co na vás čeká v Hloubětíně a jeho nejbližším okolí?

  • Relaxace v přírodě: K největším lákadlům patří klidná zákoutí a prostranství plná zeleně. Kontakt s přírodou si obyvatelé mohou užívat v zeleném koridoru podél údolí říčky Rokytky, které jsme zrekultivovali a propojili jej s parkem Zahrádky. V Praze 9 se nachází také přírodní park Podviní, jehož dominantou je Ještěří hřbet s amfiteátrem. Ten se v létě stává domovem divadelních a hudebních festivalů. Na rozhraní Proseku a Libně se pak rozkládají Prosecké skály s několika vyhlídkami a naučnou stezkou.
  • Aktivní životní styl: Bydlení v této čtvrti přímo vybízí k pohybu. Oceníte širokou škálu sportovního vyžití – nechybí spousta cyklostezek či nespočet sportovních organizací a klubů, které nabízí nejrůznější aktivity pro dospělé i děti. V Plaveckém a sportovním areálu Hloubětín se pak můžete vykoupat v jediném bazéně v Praze se slanou vodou. Na své si přijdou i pejskaři – v rámci výstavby areálu Suomi Hloubětín jsme zde vybudovali hřiště speciálně navržené pro základní výcvik menších i větších plemen.
  • Zajímavé pamětihodnosti: Naleznete zde také významné památky, ať už přírodní či historické. Kochat se můžete unikátním tektonickým úkazem pojmenovaným Pražský zlom, kde se odkrývá významná porucha zemské kůry. Objevíte jej pod hloubětínským zámkem, jednopatrovou budovou postavenou z tesaných pískovcových kvádrů, který v současnosti slouží jako zdravotnické zařízení. Pokud patříte k milovníkům železnic, nesmíte si nechat ujít návštěvu tzv. trojmostí u Hořejšího rybníka. Na vlastní oči zde uvidíte ojedinělé setkání tří etap mostních konstrukcí, které tvoří jeden hodnotný celek nad řekou Rokytkou.
  • Doprava na jedničku: Další předností Hloubětína je dobrá dopravní dostupnost. Okolím prochází trasa metra B hned s několika zastávkami, která skrz centrum vede až na opačný konec hlavního města. Nechybí zde také velké množství autobusových a tramvajových linek a poblíž i dvě vlaková nádraží. Rezidenti se tak snadno a rychle dostanou nejen do centra, ale i do dalších městských částí či z Prahy pryč. Takovou dopravní obslužností se může pyšnit jen málokterá pražská čtvrť.

Pokud máte zájem o pořízení nového domova v lokalitě Prahy 9, obraťte se na obchodníky YIT, a to buď telefonicky 800 200 666, nebo e-mailem na domov@yit.cz. Ti vám navíc mohou pomoci v rámci nové služby „vyměnit vaše bydlení za nové a úspornější“.