• CZ Blog
  • Tipy, triky, návody
  • Financování
  • 28.02.2023
  • 406 zobrazení

4 důvody, proč si pořídit byt v developerském projektu

Kupujete poprvé nemovitost, nebo hledáte své další bydlení? Novostavba je pro vás tou nejlepší volbou, pokud hledáte nejen moderní bydlení, ale i bezpečné a dlouhodobé zhodnocení našetřených financí. V tomto článku se ponoříme do výhod koupě bytu v developerském projektu, včetně přínosů nízkoenergetických bytů a nových technologií, relaxačních zón a parků, ale i vlastní komunity.

Celá řada zájemců o pořízení nového bydlení se často ocitá před volbou mezi starší nemovitostí a novostavbou. Koupě bytu v developerském projektu vyhrává na plné čáře hned z několika důvodů:

01.jpg

  1. Promyšlené zázemí se vším potřebným

Při výstavbě nových projektů se developeři snaží uspokojit veškeré potřeby budoucích obyvatel a velmi tak dbají na potřebnou infrastrukturu i občanskou vybavenost. V parteru novostaveb se proto čím dál častěji setkáváme s komerčními prostory, které obohacují nabídku obchodů a služeb přímo v místě projektu. Může zde vzniknout třeba květinářství, pekárna, manikúra, obchod s potravinami, v těch větších pak klidně ordinace, designový showroom, pobočka banky nebo posilovna. Uprostřed rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín YIT vybudovalo například mateřskou školu pro cca 100 dětí.

Standardem v budovách projektů od YIT jsou také kočárkárny, místnosti na mytí psů či kol a další různé společné prostory. V projektu Happi Milánská je dokonce plánovaná komunitní terasa v 6. podlaží. V komplexu Suomi Hloubětín pak vyrostla oplocená psí loučka, kde si mohou majitelé psů bezpečně trénovat poslušnost svého čtyřnohého miláčka, nebo si jen společně pohrát na herních prvcích, které jsou zde pro jejich pejsky nainstalovány. Daleko to sem na venčení nebudou mít také budoucí obyvatelé sousedního projektu Lappi Hloubětín – v prvních dvou etapách Kemi a Ranua lze vybírat ještě ze zhruba poloviny jednotek. Nově byl také zahájen prodej třetí etapy Tornio v podobě solitérního věžového domu se 79 byty.

A aby rezidentům nechyběl prostor pro relaxaci a dotek přírody v ruchu města, vznikají v rámci developerských projektů parky, zelené vnitrobloky nebo dokonce i vodní plochy. Například na parkové plochy s dostatkem zeleně, chodníky s posezením na lavičkách a promenádu podél Košíkovského potoka se mohou těšit budoucí obyvatelé projektu Vesi Hostivař. Ve YIT pamatují i na ty nejmenší, proto jsou součástí většiny jejich projektů dětská hřiště nebo herní prvky, které mají maminky s dětmi jen pár kroků od domova.

02.jpg

  1. Větší potenciál a dlouhodobá investice

Kromě nesporných výhod v každodenním životě, je nový byt v Praze rozumnou volbou i z hlediska ekonomického. V současném turbulentním vývoji na trhu s realitami překonávají novostavby starší nemovitosti z hlediska prodejních cen i poptávky na trhu a nabízejí jednoznačně lepší zhodnocení a investiční potenciál. S tím, jak developerský projekt postupuje a rozvíjí se jeho okolí, může navíc hodnota nemovitosti ještě růst. Vyhnete se také vysokým vstupním nákladům na opravy či rekonstrukce. U novostaveb, které jsou první tři roky v záruce, je minimální i čerpání fondu oprav.

  1. Energetická úspornost

V poslední době zatížily nejen rodinný rozpočet rostoucí ceny energií a s tím spojené zvyšující se náklady na bydlení. Jisté řešení samozřejmě nabízí tipy, jak ušetřit svépomocí. Při výběru nového bydlení jsou ale sázkou na jistotu nízkoenergetické byty. Všechny jednotky od YIT jsou navrženy s kvalitní izolací a moderními technologie (např. LED osvětlením ve společných prostorech či rekuperací), díky čemuž jsou mnohem energeticky úspornější než nezrekonstruované a často nezateplené starší byty. Příkladem je instalace fotovoltaické elektrárny v projektu VESI Hostivař, která ušetří zhruba 8 MWh za rok z distribuční soustavy. V duchu filosofie YIT hraje kromě úspor stejně důležitou roli také přidaná hodnota ekologicky udržitelných řešení. V rámci šetrného přístupu k životnímu prostředí tak do projektů implementují například prvky na zachytávání dešťové vody v místě dopadu a její následné využití pro zálivku zeleně ve veřejných prostorech nebo na předzahrádkách.

Ve YIT navíc nabízí zcela novou službu externího speciality „Vyměňte své bydlení za nové a úspornější". Vy si vyberete svůj vysněný byt a specialista se postará o prodej Vaší současné nemovitosti – a to včetně stanovení reálné prodejní ceny, inzerce na všech hlavních realitních serverech, profesionálního fotografování, právního servisu, kompletního finančního poradenství pro kupujícího a pravidelného reportingu o vývoji prodeje. Při koupi nemovitosti od YIT máte tento komplexní realitní servis zdarma.

03.jpg

  1. Vlastní komunita

Vytvoření silné komunity často patří k podceňovaným součástem příjemného prostředí v novém domově. Její význam skutečně doceníte, až budete potřebovat někoho, kdo vám zalije rostliny během dovolené, nebo si prostě budete chtít s někým vychutnat šálek kávy. Pokud se stěhujete do nově postaveného projektu, máte větší šanci se seznámit se svými sousedy, než když jste jediným nově přistěhovalým v rámci starších budov. Obdobně jako vy se totiž postupně zabydlují další rezidenti, což otevírá dveře ke vzájemnému poznání i případné pomoci s vybalováním či zařizováním.

Právě pocit sounáležitosti může v jiných typech bydlení chybět. Možnost lépe vzájemně komunikovat v developerských projektech umožňují společné prostory, jako třeba recepce, lobby, ale i zmiňované vnitrobloky nebo místnosti na mytí kol či psů. Jak lépe se seznámit s dalším nadšeným kutilem, než společnou řečí ve sdílené dílně? Tu najdete ve zkolaudovaném projektu Parvi Cibulka v pražských Košířích, kde aktuálně můžete vybírat ještě zhruba ze třetiny volných jednotek, které jsou okamžitě k nastěhování.

I to jsou důvody, proč ve YIT kladou v projektech takový důraz na vytváření společných prostor. Komunikaci se sousedy a pořádání nejrůznějších akcí vám pak ještě usnadní díky klientskému online portálu YIT Plus, do kterého získáte přístup ihned po podepsání smlouvy.

Pokud jste v článku nenašli potřebnou inspiraci na nové bydlení, neváhejte se obrátit na obchodníky z YIT, kteří s vámi vaše představy a možnosti rádi prodiskutují. Navíc jsou k dispozici i odborní hypoteční poradci, kteří mohou být nápomocni v otázce vašich finančních možností.